Krijg en geef

Als je veel geeft krijg je vanzelf iets terug. Tijd dus om te beginnen met geven. Veel mensen zijn verbaasd als ze geholpen worden, je ze iets geeft of als je iets doet wat ze niet verwacht hadden: namelijk geven. Het kan alles zijn. Een helpende hand, even iets mee optillen of op een andere wijze je tijd beschikbaar stellen aan andere.

Krijg en geef

Een mooi moment om te starten is als je je verbaasd over iets dat je krijgt en niet verwacht. Zoals je telefoon terugkrijgen die op straat ligt.Eigenlijk zou je de vraag kunnen stellen wie heb je vandaag belangeloos iets gegeven of iemand ergens op geattendeerd. Iedere ’s avonds iets kunnen benoemen dat je gedaan hebt zou een beweging veroorzaken.

Onderstaande filmpje geeft een mooie motivatie van zaken die je kunt geven. De basis is de ander een goed gevoel geven. Het leuk is dat je ziet dat als iedereen direct ook iets ‘geeft’ het een vervolg zal hebben. Het werkt aanstekelijk. Zo aanstekelijk dat je wel iets wilt geven aan een ander.

Laat ik drie vragen geven:

  • Wanneer begint u met geven?
  • Wat kunt u dagelijks missen (denk in tijd, moeite of ideeën, los van geld)?
  • Van welk geven wordt u persoonlijk blij?

Echt geven en oprechte interesse in andere is de basis van The Art of Making Friends. Hoe mooi zou het zijn als iedereen op het moment dat hij iets krijgt er op gericht is om weer te geven? Krijg en geef dus.