Meer dan verwacht…

Ook in het making friends is het principe: doe meer dan verwacht. Daarbij niet een heleboel meer, maar net die 1% meer dan verwacht per keer. Dan ben je onderscheidend en heb je elke keer een extraatje.

Veel organisatie, zeker bij aangaan van een nieuwe relatie met een friend, overvleugelen. Zeer vergelijkbaar met de fase van verliefd zijn, je doet alles voor hem. Maar wat als de relatie al langer duurt en iets meer “bekoeld” is?  Dan moet je het spannend houden. Iets onverwachts doen. En niet overladen. Nee, dat kleine beetje.

Vaak passen bedrijven de service aan en lokken met extra’s. Extra’s die ze niet waar kunnen maken. Dan kun je wel de goedkoopste zijn en de beste. Echter als je een koekje bij de koffie beloofd en doet het niet, dan is de friend toch teleurgesteld. Een mooi voorbeeld blijven daarin de lease maatschappijen. Deze beloven mobiliteit, maar leveren eigenlijk geld. Zeker met de huidige banken situatie in het achterhoofd. De procedures worden lastiger en lastiger. Aan het begin wordt je binnengehaald en daarna als het teveel auto’s worden weer buiten gezet. Een mooi voorbeeld hoe het wel kan is ALD Automotive. Zij werken naast het hostmanship ook nog eens echt oprecht aan de relatie en kijken naar oplossingen in plaats van financiering. De regels vanuit de moeder organisatie worden zo veel mogelijk vermeden.

Waar kun je zelf nog dat beetje extra doen? Waar geef je meer dan verwacht? Zorg als dienstverlener dat je altijd een tip, connectie of interessante anekdote (specifiek voor je friend) hebt.

Kortom overdrijf niet, doe elke keer 1% meer dan verwacht…….