Achtergrond

Doe je met vrienden zaken? Introduceer je een klant in je vrienden netwerk? Ben je echt bekent met de ander waarmee je zaken doet? Oprecht geïnteresseerd?

In de laatste jaren hebben we gemerkt dat het op het gebied van zaken doen steeds meer gericht is op de persoon en het intermenselijke. Natuurlijk is de tegenhanger de tender of het inkoop document. Toch blijkt dat als de verschillen er niet zijn de persoon het verschil maakt. En in veel gevallen, 80% van de handel die we maken in deze wereld, zijn er geen formele documenten of afhandeling. Dan gaat het om gunnen. En als het om gunnen gaat kun je maar beter “vrienden” zijn.

Van een vriend krijg je toch ook het eerlijke antwoord? Of de echte prijs waar men het voor wenst te doen? Daar worden toch geen spelletjes mee gespeeld? Inderdaad de handel wordt oprechter en het contact beter. Je hebt iets voor elkaar over.

Maar welke kunst ligt hier nu aan ten grondslag? Wat moet je er voor doen? Daar gaat het om in the art of making friends. Nieuwsgierig geworden? Interesse om vrienden te worden? Mail ons dan. We maken graag nieuwe vrienden en delen onze kennis. Of kijk waar we een training, workshop of presentatie geven.