Powerspeech: snel elkaar leren kennen

Powerspeeches zijn korte sessie van maximaal een half uur waarin de “toehoorders” in een hele korte tijd de essentie van de materie uitgelegd krijgen. Er bestaan drie korte Powerspeeches in het assortiment van The Art of Making Friends:

  • Powerspeech: Snel elkaar leren kennen
  • Powerspeech: Zaken doen met vrienden
  • Powerspeech: Oprecht verkoopt

Powerspeech: Snel elkaar leren kennen

Eigenlijk een zeer snelle introductie tot netwerken. Hoe begeef je je in een gesprek om iemand te leren kennen? Welke technieken heb je daarvoor? Wat is je houding? Doe je het oprecht of wil je iets verkopen? Maak vrienden door oprechte interactie te zoeken. Eng!? Ja, als je niet weet hoe. Na deze powerspeech weet je hoe.

Powerspeech: Zaken doen met vrienden.

Je doet geen zaken met vrienden! Een veel gehoord punt. Allereerst is de vraag wie een vriend is? En ten tweede als je zaken doet met mensen die je echt kent kun je ze het beste helpen toch? Waarom dan geen zaken doen met vrienden. Na deze powerspeech denk je eerder na over het maken van vrienden dan wel zaken doen met vrienden.

Powerspeech: Oprecht verkoopt

Go for the heart not for the wallet. Met andere woorden verkoop niet, wordt een maatje. Help iemand echt. Zelf ook zo een hekel aan verkopers die niet luisteren? Dan wel die iets door de strot willen duwen? Het gevaar is dat als je zelf verkoopt je dit ook doet. Na deze powerspeech ben je bewust van je eigen valkuilen in verkoop.